Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

«11 Μαΐου 2011» – Ημέρα Πένθους, Οδύνης και Ντροπής

του Παναγιώτη Γεωργιάδη, Δράμα
Ημέρα Πανελλαδικής απεργίας η σημερινή και οι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα ξεχύθηκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν κατά της αντεργατικής πολιτικής της Κυβέρνησης, που υπαγορεύεται από τους δανειστές μας..
Στην Αθήνα, είχαμε σοβαρά επεισόδια, με τον τραυματισμό ένος νέου ανθρώπου, στον οποίο οι "εκφραστές της νομιμότητας και της τάξης" , η αστυνομία, τα ΜΑΤ, εξάντλησαν όλη την επαγγελματική τους "ευσυνειδησία" και τον έστειλαν σε κωματώδη κατάσταση στην Εντατική.
Ευτυχώς στην Αθήνα υπάρχουν ακόμα "ΜΕΘ", (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας).. στην Δράμα την κλείσαν.. .
Στη μικρή Δράμα, πάλι, η συμμετοχή των εργαζομένων -κυρίως στο δημόσιο τομέα- ήταν "μεγαλειώδης", με ποσοστά που αγγίξαν και το 90% συμμετοχής σε κάποιες περιπτώσεις αλλά, δε μεταφράστηκαν σε πορείες στους δρόμους.. Οι περισσότεροι προτίμησαν να απεργήσουν απολαμβάνοντας τον καφέ τους στις καφετέριες της πόλης.. Λίγοι κυρίως εργαζόμενοι διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης.
Την ίδια ώρα, στις 8:30 το πρωί ένας συνάδελφός τους εργαζόμενος, εργάτης σε λατομείο της περιοχής, έβρισκε τραγικό θάνατο.. "Εργατικό ατύχημα".. Ήταν μόνον 44 χρονών και είχε μόλις λίγες ημέρες στη δουλειά.. Αφήνει πίσω του οικογένεια, αφήνει πίσω του πολλά...
Κι εμείς, οι δημοσιογράφοι, όλως τυχαίως, αποφασίζουμε πάντα , τέτοιες στιγμές να "απεργούμε" συμπαραστεκόμενοι στα δίκαια αιτήματα της Κυβέρνησης.. Ε, συγγνώμη, των "εργατών" ήθελα να πω...
Μια βεβαιότητα έχω πάντως για τη σημερινή τραγική ημέρα.. Αν σήμερα οι "δημοσιογράφοι" και τα κανάλια μετέδιδαν ειδήσεις τότε, θα είχαμε "Δεκεμβριανά 2011".. Χωρίς ντροπές και "δήθεν καθως-πρεπισμούς".
ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου