Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Φοβού τις λαϊκές εξεγέρσεις

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μ.Καρχιμάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, στέλνοντας παράλληλα αυστηρό μήνυμα σε όσους δελφίνους θέλουν να εκμεταλλευθούν το αντιμνημόνιο
Του Σπύρου Νάννου
Φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ βλέπει… εξεγέρσεις στο μέλλον και ήδη προετοιμάζονται στο Κίνημα για αυτές, όπως άφησε να εννοηθεί ο Μιχάλης Καρχιμάκης στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου χρησιμοποιώντας τις λέξεις νέα μέτωπα και αφήνοντας να εννοηθεί πως πίσω από αυτές, ενδεχομένως να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ! Πάντως, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου έβαλε εναντίον και της Νέας Δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Καρχιμάκης είπε τα εξής:

 «...Υπάρχουν μέτωπα που έρχονται από το παρελθόν, από λειτουργίες που έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν αλλάξει, που κανείς δεν τόλμησε μέχρι σήμερα να αλλάξει και τολμάμε εμείς τώρα. Υπάρχουν μέτωπα καινούργια, μέτωπα που γεννά η κρίση. Ανοιχτά κοινωνικά μέτωπα, ανοιχτά μέτωπα στη λειτουργία του κράτους, ανοιχτά μέτωπα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Αυτά τα μέτωπα οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε, μαζί με τους πολίτες.

Με αυτά τα μέτωπα οφείλει να ασχοληθεί η Συνδιάσκεψη μας. Και η αντιμετώπιση αυτών των μετώπων περνά μέσα από τις 5 μεγάλες προτεραιότητες που έθεσε ο Πρόεδρος μας. Κράτος-στρατηγείο στην υπηρεσία του πολίτη, ανάπτυξη στηριγμένη σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, σύγχρονο κοινωνικό κράτος, κοινωνία των πολιτών με ευνομία, συμμετοχή και δικαιοσύνη, νέα Ελλάδα με ισχυρή φωνή που θα ακούγεται παντού». Και κατέληξε λέγοντας τα εξής: «…Από την Αριστερά ακούμε ότι «ο πόλεμος τώρα αρχίζει», ότι «σε αυτό το σύστημα δεν υπάρχουν λύσεις», ακούσαμε να προφητεύουν πως το Σύνταγμα θα γίνει πλατεία Ταχρίρ. Νομίζουν  κάποιοι ότι αν υποδαυλίσεις την οργή, αν κλείσεις το μάτι στον λαϊκισμό θα εισπράξουν στο τέλος όφελος προσωπικό ή πολιτικό. Κάνουν μεγάλο λάθος.  Οι ασκήσεις επαναστατικής ανυπακοής, τούτη την ώρα έχουν βαρύ κόστος για τους πολίτες και τη χώρα».

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου αναφέρθηκε και στη Νέα Δημοκρατία όταν είπε τα εξής: «...Η ΝΔ, συμπεριφέρεται λες και ποντάρει στην αποτυχία της προσπάθειας της χώρας. Αντί να συναισθανθούν τις τεράστιες ευθύνες τους για τη σημερινή κατάσταση, προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη από τις δύσκολες επιλογές μας».

Όπως είπε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου «...Υπάρχουν μέτωπα καινούργια, μέτωπα που γεννά η κρίση. Ανοιχτά κοινωνικά μέτωπα, ανοιχτά μέτωπα στη λειτουργία του κράτους, ανοιχτά μέτωπα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Αυτά τα μέτωπα οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε, μαζί με τους πολίτες. Με αυτά τα μέτωπα οφείλει να ασχοληθεί η Συνδιάσκεψη μας».

Τα άκουσαν οι υπουργοί για τον… συντονισμό!
Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι οποίοι ενημέρωσαν τα μέλη του καθοδηγητικού οργάνου του κυβερνώντος κόμματος για τις επικείμενες αποφάσεις στους τομείς της οικονομίας, καθώς και τις αναμενόμενες εξελίξεις για το μέλλον της Ευρωζώνης. Ωστόσο, η ημέρα τους δεν ήταν και η καλύτερη αφού σύσσωμο το Πολιτικό Συμβούλιο έβαλε εναντίον τους για τα σημάδια παράλυσης που εμφανίζει η κυβέρνηση και κυρίως δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο τομέα του συντονισμού. Και το Εθνικό Συμβούλιο πλησιάζει...

Αυστηρό μήνυμα στους δελφίνους
Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, είχε μπόλικη συζήτηση περί… δελφίνων, με τον Μιχάλη Καρχιμάκη σε ρόλο προέδρου λόγω της ίωσης του Γιώργου Παπανδρέου να ανοίγει το θέμα θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βάλει ένα μεγάλο stop σε όλους εκείνους που έχουν διαφορετικές… βλέψεις, ενόψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης!

Πιο συγκεκριμένα, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου επισήμανε πως «...η πορεία προς την Συνδιάσκεψη οφείλει να σηματοδοτήσει μια νέα εξωστρέφεια για το κόμμα μας. Να σηματοδοτήσει τη νέα κοινωνική συμμαχία  στην οποία θα στηριχθεί η προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας». Και σε αυτό το σημείο έριξε τη… βόμβα: «… Στην πορεία αυτή, δεν μας ταιριάζει να κυριαρχηθούμε από προσωπικές στοχεύσεις και προτεραιότητες. Το ΠΑΣΟΚ, είναι ανάγκη να αναγορευθεί σε ένα ισχυρό κέντρο που θα παράγει πολιτική και δεν θα αναλώνει τις δυνάμεις του διευθετώντας μικροπολιτικές και μιζέρια.  Το ΠΑΣΟΚ, στο σύνολο του πρέπει να αποτελέσει το στρατηγείο της νικηφόρας διεκδίκησης του πολέμου για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ενάντια στην συμμαχία του δεν μπορούμε, το ΠΑΣΟΚ,  πρέπει και οφείλει να ηγηθεί της συμμαχίας των δυνάμεων που πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί. Ότι ο ελληνικός λαός μπορεί».

Έστειλε παράλληλά μήνυμα σε όλους εκείνους που μέσα στο ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις τους δημιουργούν πρόβλημα τους οποίους χαρακτήρισε καταστροφολόγους: «...Δεν μας ταιριάζει ούτε η  μεμψιμοιρία, ούτε η ατέρμονη κρισιολογία. Ξέρουμε  ότι είναι άπειρες οι δυνάμεις τα πλεονεκτήματα και οι δυνατότητες του λαού και της χώρας. Είναι καθήκον μας να βγάλουμε από την θλίψη την κοινωνία να εμπνεύσουμε αισιοδοξία. Η δράση μας, σύντροφοι, πρέπει να δίνει ελπίδα. Και η ελπίδα γεννιέται μέσα από την ενότητα, την αλληλεγγύη και την αποτελεσματικότητα. Όταν υπάρχουν αυτά, δεν υπάρχει χώρος για τους καταστροφολόγους».

Και κατέληξε λέγοντας τα εξής: «…Προχωράμε στη Συνδιάσκεψη φιλοδοξώντας να είμαστε και στις νέες συνθήκες το πλειοψηφικό ρεύμα που θα επαναπροσδώσει χρώμα στην πολιτική και όραμα στην κοινωνία. Προχωράμε στη Συνδιάσκεψη  φιλοδοξώντας να δώσουμε το σύνθημα μιας εθνικής επανεκκίνησης που οδηγεί στην Ελλάδα που θα κληρονομήσουμε στις επόμενες γενιές. Μια Ελλάδα χωρίς τις παθογένειες που μας έφεραν στην σημερινή κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου