Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

"ΕΝΑ ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ" ! ! !

Άποψη
του Παν. Γεωργιάδη

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανε η σημερινή Κυβέρνηση, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών της δηλώσεων στη Βουλή όταν εκλέχθηκε; Αποκήρυξε τη διακυβέρνηση Καραμανλή και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά:

" ...ο κ. Καραμανλής άφησε το πλοίο ακυβέρνητο ως καπετάνιος να βουλιάξει..!"

Και είχε απόλυτο δίκιο ο Γιώργος Παπανδρέου σε αυτή του τη διαπίστωση ! Όμως, εδώ τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται...

Κοινή είναι η αίσθηση, τόσο στην Κυβέρνηση, όσο και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και στον Ελληνικό Λαό ότι αυτή η Κυβέρνηση, υπό το βάρος των επαχθών μέτρων του Μνημονίου, "δεν τραβάει άλλο" . Γνωστή είναι, επίσης, η πρόταση του Προέδρου Ομπάμα προς τον Παπανδρέου για τη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ από πέρυσι. Κι επειδή, "υποτιμήσεις" , "εκλογές" κι "ανασχηματισμός" δεν προαναγγέλλονται, δεν αποκλείεται να τα δούμε και τα τρία μαζί , σύντομα, με το πρώτο -την υποτίμηση- να διαλαμβάνει το χαρακτήρα μιας αναδιάρθρωσης του Ελληνικού Χρέους αφού, στην Ευρωζώνη "υποτίμηση" δε μπορούμε να κάνουμε.

Και είναι φανερό ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, μάλλον, έχει αποδεχθεί την πρόταση Ομπάμα και ετοιμάζει "βαλίτσες" για Νέα Υόρκη, αλλά δε μπορεί να το πει δημόσια. Γιατί , το γιαούρτι που θα πέσει θα είναι αρκετό.. Και για να μη κατηγορηθεί για όλα όσα ο ίδιος κατηγορούσε τους προκατόχους του ("φυγή" κα.) ψάχνει εναγωνίως τρόπους να μας πείσει ότι θα κάτσει στην Ελλάδα μέχρι το 2013 , θα υποστεί την εξευτελιστική διαδικασία της Αναδιάρθρωσης του Ελληνικού Χρέους - που ισοδυναμεί με πτώχευση εντός της Ευρωζώνης- , θα υπηρετήσει, δηλαδή, τη χώρα μέχρι τέλους ! Σε αυτά τα πλαίσια μην εκπλαγούμε αν δούμε "Ανασχηματισμό" - "Πρόωρες Εκλογές" και "Αναδιάρθρωση"   να συμβαίνουν όλα μαζί, με τη χρονική σειρά που σας ιστορούμε επί της παρούσης. Σε κάθε περίπτωση, αν τα σενάρια αυτά είναι αληθή, η Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος το Σεπτέμβριο θα πρέπει να κληθεί να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι, εξηγείται η πλήρης "κάλυψη" που παρείχαν στον Έλληνα πρωθυπουργό όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί που "απέκλεισαν" δια ροπάλου, με σοβαρότητα και στόμφο, τις πρόωρες εκλογές από τις "διαφαινόμενες" προθέσεις του κ. Παπανδρέου κατά τις συνομιλίες τους μαζί του. Δεν ξέρω πώς κατάφερε ο πρωθυπουργός να "πείσει" τους αρχηγούς να μη "βγάλουν λέξη" προς τα έξω.. Να σταματήσουν την εκλογολογία που τόσο καιρό όλοι τους αποδέχονται και παραδέχονται ως υπαρκτό και πολύ πιθανό σενάριο αλλά, αυτό από μόνο του είναι αρκετά "ύποπτο" .. .

Και για να πούμε του "στραβού το δίκιο" η αλήθεια είναι ότι "όλοι πλην ενός", ο οποίος αν και επεσήμανε ότι ο Παπανδρέου δεν του έδωσε την "εντύπωση" ότι σκέφτεται τις πρόωρες εκλογές ωστόσο, συνέχισε να λέει ότι οι εκλογές είναι όλο και πιο πιθανές αφού ο Παπανδρέου "ετοιμάζει βαλίτσες για τον ΟΗΕ"! Ποιος άλλος;... ο "πιο ενήμερος πολιτικός αρχηγός" - (λόγω συνδέσμων και ΕΥΠ;), ο Γιώργος Καρατζαφέρης που, απ' ότι φαίνεται, δεν είναι διαθετιμένος να θυσιάσει το πολιτικό του κριτήριο χάριν της πρωθυπουργικής "αναβάθμισης" για το "καλό του τόπου" .. Γιατί, το μόνον επιχείρημα που θα έπειθε τον Σαμαρά να σωπάσει στην υλοποίηση του σχεδίου "Πρόωρες Εκλογές-ΓΑΠ στον ΟΗΕ" είναι ότι η παρατεταμένη "εκλογολογία" βλάπτει σοβαρά την Οικονομία της χώρας.. Σαν το κάπνισμα ένα πράμα.. .

Όμως, η "ατυχία" που δέρνει τον Παπανδρέου δε σταματά στην αποκάλυψη , από νωρίς της διαφαινόμενης "φυγής του στον ΟΗΕ".. Το πράγμα αρχίζει να περιπλέκεται ακόμα περισσότερο μετά και την αποδεδειγμένη αποτυχία της Κυβέρνησης να επιτύχει τους οικονομικούς στόχους των δημοσίων εσόδων του Μνημονίου, με πρώτο θύμα τον ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών κ. Γεωργακόπουλο. Κι επειδή, η Τρόικα προειδοποιεί επανειλημμένως την Κυβέρνηση, με αποκορύφωμα την προπερασμένη εβδομάδα, ότι καθυστερεί, πέραν του ευλόγου χρόνου, να εφαρμόσει τα συμπεφωνημένα (?), είναι αρκετά πιθανόν να δούμε να παραιτείται και η ίδια η Κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιηθεί απρόσκοπτα το Μνημόνιο στη χώρα.

Είναι, άλλωστε, κοινό μυστικό εδώ και αρκετό καιρό (πέραν της διετίας) ότι Ευρωπαίοι, Αμερικανοί πολιτικοί και εγχώριοι μεγαλοεπιχειρηματίες επιθυμούν διακαώς μιαν αυξημένη συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων, με τη συμμετοχή και ευρύτερων δυνάμεων, για το "καλό του τόπου". Σε αυτό το σκεπτικό, τίποτε δεν αποκλείει στην ερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου να αντιμετωπίσουμε μια "αδιάλλακτη και σκληρή" Μέρκελ, με ικανοποίηση μόνον του αιτήματος για επιμήκυνση κάτι που οδηγεί μαθηματικά σε πλήρη αποτυχία τις Ελληνικές θέσεις και αιτιάσεις προς την Ευρώπη του πρωθυπουργού και θα σύρει την Ελληνική Κυβέρνηση σε "παραίτηση" και "πρόωρες εκλογές".

Τελειώνοντας, θέλω να σημειώσω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι άριστος γνώστης της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων και θαυμαστός επικοινωνιολόγος... Όσα "ευτράπελα" βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τα καμώματα της Κυβέρνησής του, κάποια από αυτά είναι "ελεγχόμενες" διοχετεύσεις για εσωτερική κατανάλωση και άλλα είναι εν' αγνοία του από τη μωρία των Υπουργών του.. Με αυτή την παραδοχή , εμείς κρατούμε σα "φυλακτό" τη φράση του πρωθυπουργού ότι:

"..αν δεν έχω πάνω από 153-154 βουλευτές, δε μπορώ να κυβερνήσω.. σα τον Καραμανλή!"

Αυτή η φράση, λοιπόν, που σε καμία περίπτωση δεν είναι "τυχαία", δίνει την ευκαιρία στον πρωθυπουργό να προκηρύξει πρόωρες εκλογές αφού, προσχηματικά  "κάποιοι" βουλευτές του καταψηφίσουν ένα νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, κάνοντας τη "βρώμικη δουλειά" για τον Παπανδρέου και του δώσουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για προσφυγή στον Ελληνικό Λαό και την ώθηση, απεκδυόμενος την προσωπική ευθύνη, για τη φυγή του στον ΟΗΕ.

Πάντως, εμείς έχουμε πάντα έτοιμο:

"Ένα κεσεδάκι γιαουρτάκι για τον Γιωργάκη..!" ! ! !
(κατά παράφραση της Χριστουγεννιάτικης διαφήμισης: "..Ένα Ελαφάκι για τον Γιωργάκη!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου