Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

WORKSHOP για το Δημοτικό Κήπο Δράμας

WORKSHOP για το Δημοτικό Κήπο Δράμας διοργανώνει η σχολή του ΤΕΙ Αρχιτεκτονικής Τοπίου Δράμας , η οποία έχει αναλάβει να κάνει και τις σχετικές μελέτες για την Ανάπλαση του Κήπου της πόλης. Στο WORKSHOP θα συμμετάσχουν πολλοί κορυφαίοι του χώρου καθηγητές και πανεπιστημιακοί.

Αναλυτικά:
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ WORKSHOP ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ..........

Guy Burgel
Καθηγητής Αστικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο PARIS X, στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών, στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, Μέλος Κρατικών Επιτροπών για τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό, Διευθυντής Εργαστηρίου Πολεοδομικής Οργάνωσης, Εκπρόσωπος του Δήμου Παρισίων στην διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Μέλος της Ακαδημίας Αρχιτεκτονικής, Υπεύθυνος της Ομάδας του Ερευνητικού Κέντρου CNRS: ‘Περίχωρα και Αστικές αλλαγές’, Υπεύθυνος των Μεταπτυχιακών ‘Χωροταξία και τοπική Ανάπτυξη’ και ‘Πόλη & Κοινωνία’, Διορισμένο Μέλος του Εθνικού Κέντρου των Πανεπιστημίων ‘Χωροταξία & Πολεοδομία’ όπως και εκλεγμένος Αντι-Πρόεδρος του ίδιου φορέα, επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης Γαλλικών Σπουδών, Καθηγητής στο ανοικτό πανεπιστήμιο της Μόσχας, Μέλος Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων-Ομάδων του Ρότερνταμ, της Σεούλ, της Ουάσιγκτον και στο Ευρωπαικό Επιστημονικό Ιδρυμα. Εχει 158 Επιστημονικές δημοσιεύσεις, συγγραφέας 33 Βιβλίων ως Διευθυντού-εκδότη, 19 βιβλία ως συγγραφέας εκ των οποίων αρκετά στα ελληνικά. Είναι ειδικός στην ανάπτυξη ελληνικών πόλεων και ιδίως της Αθήνας.

Yannis Tsiomis
Καθηγητής Πανεπιστημίου Αστικού Σχεδιασμού Ecole d’ Architecture Paris la Villette, Διευθυντής σπουδών στο I’EHESS, κέντρο Ιστορικών Ερευνών Γαλλίας. Επισκέπτης Καθηγητής στην αρχιτεκτονική σχολή του Ρίο Ντε Τζανέιρο, στο Πολυτεχνείο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης, στην Faculte dArchitecture’. Υπεύθυνος του Προγράμματος ‘Αστικός Σχεδιασμός, Μελέτης για τους Πολίτες’, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής (IFA), αστικός σχεδιασμός και διδασκαλία, πρακτική του αστικού σχεδιασμού. Συμμετοχή σε Διεθνείς διαλέξεις σε Πανεπιστήμια: Βενετία, Παλέρμο, Συρακούσες, Κατάνια, Τορίνο, Θεσσαλονίκη, Βερολίνο, Φρανκφούρτη, Πόρτο Αλέγκρε, Ρίο Ντε Τζανέιρο, Νέα Υόρκη, Πώμη, Αθήνα, κτλ.

Anne Hublin
Καθηγήτρια κοινωνιολογίας & Πολεοδομίας στην Αρχιτεκτονική Σχολή Παρισίων, Architecture Paris Villemin, στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης PARIS III, Συνεργάτης στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Berkeley και μέλος της IASTE. Εχει κρατικά Βραβεία. Δημοσίευσε πάνω από 100 ερευνητικές εργασίες σε πολλές γλώσσες. Ερευνήτρια στο CNRS (Εθνικό Γαλλικό Κέντρο Μελετών) και Ειδικός στον Αστικό Προγραμματισμό-Σχεδιασμό. Εκπόνησε μελέτες για γαλλικές περιοχές καθώς και για περιοχές της Γουαδελούπης, Μαρτινίκης, Γουνέας και Reunion.

Επίσης, συμμετέχουν:
Kostas Varotsos
Christiana Mazzoni
Sarrantis Zafeiropoulos
Ioannis Ispikoudis
Dimitrios Polychronopoulos
Giorgos Kyrou
Neli Sfakianaki
Dimitrios Giannissis
Elias Messinas
Philippe Troncin
Anastassios Tellios
Kelly Papaioannou
Vagelis Karavagelis

Και άλλοι 40 επιστήμονες από όλη την Ελλάδα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου